Welkom bij Miss Tajine

Een eethuis waar je heerlijke verse tajines, pastillas, soep en salades bestelt, afhaalt of eet. Alles wordt met liefde bereid door Miss Tajine zelf, Christa. Christa droomt recepten. Ze denkt in smaken en visualiseert gerechten. Toen zij eens géén zin had om te koken, wilde ze een tajine bestellen. Wat bleek? Nergens te vinden!

Miss Tajine ontpopte zich. Ze begon klein, met tajines die vrienden en familie konden afhalen bij haar thuis. Maar zou ze niet veel meer Utrechters blij kunnen maken met deze unieke smaken? Ze vertrok naar Indonesië om na te denken, te dromen en plannen te maken. Boven op een berg besloot ze ervoor te gaan. Ze zegde haar baan op en toverde het pand op de Hardebollenstraat om tot het eethuis van Miss Tajine.

De tajine is een smaakvolle stoofschotel met een eeuwenlange geschiedenis. Gedroogd fruit en heerlijke specerijen als saffraan, koriander, kardemon, oranjebloesem, kaneel en gember zorgen voor een explosie aan smaken. Doordat alle ingrediënten in hun eigen kookvocht gestoofd worden, is het een vetarm en supergezond gerecht.

Bij Miss Tajine kies je uit verschillende vlees- en groentegerechten, die je samen of los kunt bestellen.

De tajines zullen over een tijdje regelmatig wisselen en de kaart beperkt zich niet tot de Marokkaanse keuken. Want wist je dat je ook heerlijke Nederlandse stoofgerechten kunt bereiden in een tajine? Of de gumbo stoofpot uit Louisiana? Bij Miss Tajine proef je wereldse smaken.

Verder staan er op de kaart drie pastillas, hartige gevulde taarten. Liever een salade of harira soep? Kan ook! Miss Tajine staat voor eerlijk en voedzaam eten. Een gezonde hap met een unieke, pittige smaak, proef je de liefde.

Ga samen met Miss Tajine voedselverspilling tegen

Miss Tajine wil voedselverspilling tegengaan. Doe je mee? Bestel dan een dag van tevoren.

Miss tajine bezorgt zelf en doet aan social dining, zonder reservering aanschuiven aan de algemene eettafel. Een plek om mensen te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.