Wereld Gerechten

Wereld Gerechten

Miss tajine laat je de wereld proeven door elke keer nieuwe gerechten te presenteren van over de hele wereld.

Wereld gerechten uit Caribbean

Januari 2022

Zon, zee, strand, wuivende palmbomen, cocktails en heerlijke stoof gerechten. Het is er allemaal in het Caribisch gebeid. De geschiedenis van de Caribbean heeft een oorsprong uit een mengelmoes van culturen. Dit zie je terug niet alleen in de taal, muziek en mentaliteit maar ook in het eten.

Laat mij je verrassen met heerlijke gerecht en dompel je even onder in de Caribbean.


November 2021

Hallo allemaal,

Mijn naam is Luz de Los Reyes en ik woon in Nieuwegein, maar oorspronkelijk kom ik uit de Dominicaanse Republiek.
Eén van de meest bekende en favoriete gerechten van de Dominicanen is: ‘La Bandera’ (de Vlag), een gerecht met rijst, bonen en gestoofd (rund) vlees.
Gestooft vlees (Carne Guizada) is heerlijk in combinatie met witte rijst of Moro (gekookte rijst met bonen). Om het gerecht compleet te maken eet je dit met een frisse salade, gefrituurde banaan en een
advocado.

Ik hoop dat jullie allen genieten van dit gerecht zoals wij Dominicanen doen!

Buen Provecho! (eet smakelijk!).


Wereld gerechten uit Nederland

Oktober 2021

Lieve mensen,
Ik zal me eerst even voorstellen ik ben Linda en woon in Utrecht.
Miss Tajine heeft aan mij gevraagd of ik een Nederlands recept wil delen dat voor één maand op de kaart van miss Tajine komt te staan.
Nu zijn er natuurlijk veel stamppotten in Nederland die ik ook heel erg lekker vind maar ik heb na veel wikken en wegen gekozen voor een gerecht dat mijn moeke altijd voor mij maakte namelijk: Moeke’s toofpot (rundvlees stoof pot bereid met bier, ontbijtkoek en kriektjes)
Ik hoop dat jullie er net zo lekker van zullen smikkelen als dat ik dat altijd doe!
En laat het ons even weten als je lekker hebt gegeten…

 

 


Wereld gerechten uit Indonesië

September 2021

Hallo ik ben hesti ik kom uit Java, Indonesië.  Als Indonesisch woonachtig in Nederland mis ik het Indonesische eten erg en sindsdien ben ik begonnen met koken. Gelukkig zijn veel Indonesische kruiden hier makkelijk te vinden.  Deze maand deel ik voor Miss Tajine mijn favoriete gerecht dat mijn moeder meestal kookt tijdens het offerfeest: rendang in javaanse stijl die noemt kalio rendang en gulai nangka (jackfruit) dat meestal samengaat met rendang. Eet smakelijk

nl_NLNederlands