Wereld stoof uit Frankrijk


Voor iedereen is de Boeuf Bourgignon, een gerecht dat net zo beroemd is als de andere Franse klassiekers zoals de Ratatouille of de Coq au vin.
Dit typisch Franse gerecht vindt zijn oorsprong in de provinciale Bourgogne waar de gewaardeerde Charolaise koeien beroemd zijn om hun uitstekende rundvlees. De provincie staat ook bekend om zijn uitzonderlijk goede wijn, en het historische gerecht is dan ook een combinatie van deze twee specialiteiten.

De Boeuf Bourgignon dateert uit de Middeleeuwen en begon als boerengerecht. In die tijd was langzaam koken populair op het platteland omdat het goedkoop en vullend was. Het is ook een veilige en grondige manier om taaiere stukken vlees te bereiden die anders verloren zouden zijn gegaan.
In de loop der eeuwen is dit gerecht geëvolueerd van een boerengerecht tot een typisch Parijse bistroschotel, en is het nu een bijnaam van de Franse keuken.

Voor mij, als kind opgroeiend in Parijs en al mijn vakanties doorbracht in Bourgondië, is me geheugen gevuld met de bijzondere geur van een goede Boeuf Bourgignon… Het gerecht is nog lekkerder als het de dag erna wordt gegeten!Smakelijk en veelzijdig, onderscheidt dit gerecht zich door zijn eenvoud, diversiteit en rijkdom aan smaken, die de smaakpapillen van jong en oud zullen bekoren!